Motor & Gearkasse

Få tilbud på din næste autoreparation

Gå til opgaveoprettelse
Du er få skridt fra at modtage et godt tilbud

De absolut vigtigste elementer af en bil eller andenmotordrevet køretøj, er motor og gearkasse. Når man køber ny eller brugt bil, er det oftest også det man bekymrer sig mest om, og stiller krav til garanti om. Dette skyldes at motor og gearkasse, er nogle af de dyreste dele i et køretøj.

En defekt motor eller gearkasse, kan derfor i mange tilfældebetyde at folk opgiver at udføre reparationen, da reparationen i mange tilfældeovergår bilens samlede værdi.

Mangekomponenter er afgørende for en funktionel motor

Når dette er sagt, så er selve motoren kun selve kernen afdrivlinen i en bil. På motoren findes en lang række komponenter med afgørendevirkning for motoren og kørsel. Starteren er afgørende for at motoren kan komme i gang, generatoren sørger for at oplade batteriet og sikre stabil strøm til de elektriske enheder i bilen, bilens styreboks eller styreenhed er hjernen i bilen, som sikrer korrekt sammenspil mellem bilens nødvendige komponenter.Sådan kan man blive ved at nævne en række mekaniske og elektroniske enheder som alle er serieforbundet og har en indvirkning på den samlede drift.

Vær opmærksom på advarselslamper

På nyere biler er alle komponenter overvåget af styreenheder, som ved forstyrrelser eller defekter giver besked til føreren via advarselslamper der lyser i displayet.

Ved enhver motorlampe eller advarselslampe der lyser, skal man derfor hurtigt søge hjælp hos et autoværksted. Oftest er det simple fejl, som kan løses ved simple udskiftninger, men det er i mange tilfælde set, at simple fejl udvikler sig og forårsager større skade på andre komponenter.

Hvis væsentlige dele, såsom turbo, brændstof dyser og katalysatorkører forkert grundet for meget eller for lidt brændstof eller manglenderegulering, kan det forårsage bekostelige defekter.

Udskiftning af tandremmen er vigtigt og overkommeligt

Et af de vigtigste reparationer relateret til motoren, er udskiftning af tandrem. Skift af tandrem prisen varierer fra bilmodel til bilmodel. Men deter ikke længere en uoverkommelig omkostning. De fleste autoværksteder med uddannedemekanikere kan i dag skifte tandrem på de fleste biler. Alle værksteder har idag frit tilgængelige data, som nøje beskriver processen for korrektudskiftning, og Det er således ikke længere en reparation er der udelukketautoriserede værksteder.

Det er heldigvis ikke så ofte man skal skifte tandremmen på sin bil, men det er vigtigt altid at have dokumentation på at tandremmen er skifte tog i så fald hvornår. På den måde er det ret enkelt at vide, hvornår der igenskal skiftes tandrem. Har man ikke dokumentation på at tandremmen, tidligere har været skiftet, bør man altid sikre sig at det bliver gjort. En defekttandrem, betyder i mange tilfælde at motoren bliver helt ødelagt, og helt skaludskiftes.

Bilens gearkasse, skal ikke serviceres særligt ofte, men deter vigtigt at man sørger for udskiftning af olie på gearkassen, når dette er påkrævet. Renovering af en gearkasse der har taget skade efter for lidt eller for dårlig olie, betyder i mange tilfælde en større reparation. Hvad end der er tale om manuel eller automatgearkasse reparation er det ofte forbundet med en større udskrivning.

Det er derfor altid at anbefale at man servicere bilen tilrette tid, og at man beder om at bilen serviceres i henhold til fabrikantensforskrifter.

 

Populære services

Nedenfor ses de mest populære kategorier benyttet af vores kunder.