Pladearbejde - rustskader og buler i bilen

Få tilbud på din næste autoreparation

Gå til opgaveoprettelse
Du er få skridt fra at modtage et godt tilbud

Når man snakker pladearbejde på biler, så er det noget som de fleste forbinder med udbedring af rustskader. Reparation af rustskader erenhver pladesmeds mareridt. Dette fordi arbejdet er beskidt, ofte ret omfattende, og sjældent kan svare sig i forhold til bilens pris. Men med tiden er man blevet så god til at rustbehandle og tage rustangreb i opløbet, at decideret rustarbejde sjældent forekommer.

Pladearbejde er teknisk og specialiseret arbejde

Det meste pladearbejde der udføres på plade og karosseriværkstederne i dag, er teknisk arbejde relateret til trafikskader. Forsikringsskader i dag er formaliseret i et setup, hvor pladesmedene på værkstederne efteradskillelse og gennem af skaden, udfærdiger en rapport til forsikringsselskabet, som således på den baggrund vurderer om det kan betale sig at reparere bilen eller ej. Der stilles høje krav til en taksatorrapport, og det er derfor i mange tilfælde en omfattende proces.

Pladearbejde og forsikringsskader, er efterhånden så specialiseret et område, at de fleste værksteder med kompetencer på området, driver særskilte plade/karosseri værksteder. I mange tilfælde kalder de sig skadeserviceeller skadeværksted.

 

Autolakeringuundgåeligt ved skadesarbejde

Når en bil har været udsat for skade, skal den efter pladesmedenesarbejde, forbi et autolakeri for at få malet de pågældende dele i bilens farveigen.

Autolakering i dag er et højtspecialiseret fagområde, og eren uddannelse og et speciale i sig selv. Autolakerier er underlagt så strenge retningslinjer fra miljømyndighederne, at disse oftest kun er at finde i udkanten af byerne, eller i erhvevsområder langt fra privat beboelse.

I dag er teknologien så fremskredent at man kan lakere nye dele, så det slet ikke kan ses, at noget har været skiftet.

Priserne på maling og lakering af felter dele på en bil afhænger af størrelse, og om der er tale om reparationslakering eller lakering af nye dele. Alt afhængigt af hvor omfattende arbejdsprocessen er, vil du opleve at priserne kan variere fra job til job.

Mange autolakerier opererer med faste priser pr. enhed der skal males, og andre har rabat på maling af tilstødende dele. Det kan væresvært at gennemskue, hvad der er nødvendigt i den sammenhæng og derfor vil vi anbefale at du uploader billeder til os, af de dele du ønsker malet ellerudskiftet, og så kan TotalAuto hjælpe med at hente konkrete tilbud via voresdygtige samarbejdspartnere.

Populære services

Nedenfor ses de mest populære kategorier benyttet af vores kunder.