Bilsyn og Synsklargøring

Få tilbud på din næste autoreparation

Gå til opgaveoprettelse
Du er få skridt fra at modtage et godt tilbud

Alle køretøjer skal til lovpligtigt bilsyn typisk en gang hvertandet år. Du får automatisk indkaldelsen til syn via Færdselsstyrelsen.Indkaldelsen til det periodiske bilsyn bliver sendt digitalt, via e-Boks. Du modtager typisk indkaldelsen 8 uger inden, dit køretøj skal være synet og godkendt.

Hvornår dit køretøj skal til syn afhænger af, hvilken type køretøj du har. For eksempel skal en almindelig personbil til periodisk syn fire år efter, at den er blevet indregistreret første gang og herefter hvert 2. år (periodisk syn).

Husk at bestille tid til syn, og lad eventuelt mekanikeren tage bilen til syn

Du skal selv bestille tid til syn af bilen. Der findes mange synshaller, og ofte er der flere synshaller at vælge imellem i hver by. De frie markedskræfter har gjort billigt bilsyn muligt. De flestesynshaller har ledige tider samme dag. Hvis dit køretøj har et aftageligtanhængertræk, skal du huske at medbringe dette til synet. En simpel søgning på nettet, vil hurtigt afsløre hvor i dit nærområde du kan finde en synshal. Alleværksteder som TotalAuto samarbejder med foretager eftersyn af bilen, samt synsklargøring, og de har et indgående kendskab til, hvor du opnår det billigste bilsyn

Du kan bruge synshallen, til at påpege de mangler som serviceværkstedet skal fokusere på, og dermed sikre dig at værkstedet kun laver det der er højst nødvendigt, eller du kan kontakte et værksted og foretage en grundig gennemgang inden bilen køres til syn.

Da autoværkstederne er bekendte med synshaller i deres nærområde, giver det derfor i mange tilfælde god mening at lademekanikeren stå for synet af bilen. De fleste værksteder tager ikke ekstrabetaling for at køre bilen til syn for dig, hvis de samtidig har stået forsynsklargøringen.

 

Følgende bliver tjekket ved et periodisk  

Ved syn af dit køretøj foretager synshallen en kontrol af, om køretøjet er i god stand i henhold til de tekniske regler.Køretøjet bliver kontrolleret for fejl, der kan påvirke miljøet og sikkerheden på vejene.

For at fastholde sikkerheden på vejene, bliver der foretaget en kontrol af køretøjets styreapparat, bremser, dæk, lygter, signalapparat, reflekser og bærende dele, som bl.a. hjulophæng og støddæmpere.

For at sikre et bedre miljø, bliver der foretaget en kontrol af køretøjets røg-,kulilte- og støjudledning. Du kan læse mere om reglerne for køretøjers støj- og partikeludledning under menupunktet 'Energi og miljøegenskaber'.

Efter hvert bilsyn udleverer synshallen en synsrapport med synsresultatet. Der findes fire mulige resultater: godkendt, betinget godkendt, kan godkendes efter omsyn eller ikke godkendt.

Når du forespørger på specifikke reparationer viaTotalAuto.dk, er det altid en god ide at vedhæfte synsrapporten. Det gør det nemmere for os at lave det helt korrekte tilbud.

Populære services

Nedenfor ses de mest populære kategorier benyttet af vores kunder.